Mode in de Media - Maart 2015

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

Mode in de Media - Maart 2015

1. Agnès B.: Ik praat nooit over mode

Modeontwerper, galeriehouder, kunstverzamelaar, regisseur, filantroop en oppasoma. Op haar 73ste is Agnès Troublé drukker dan ooit. "Ik ben een gulzig persoon."

Lees meer: NRC Handelsblad / Milou van Rossem

2. Ontwerper Alber Elbaz, de conciërge van Lanvin

Sinds ontwerper Alber Elbaz bij Lanvin de leiding heeft, is het merk geliefd bij filmsterren en modellen. Met zijn stijl treedt Elbaz in de voetsporen van de oprichtster, zo blijkt op een expositie in Parijs.

Lees meer: De Volkskrant / Bregje Lampe

3. Mode-industrie roept maatregel tegen magere modellen over zichzelf af

In de tijd dat het Nederlandse fotomodel Iris Monroe Baker nog maatje 32 had, had ze een diëtist om zichzelf in vorm te houden.

Lees meer: Trouw / Commentaar

4. Omar Munie leeft zijn droom

Nationale en internationale celebrities pronken met een echte Omar Munie. Het meest trots is hij dat Hilary Clinton er eentje uit zijn collectie heeft. „En de buurvrouw natuurlijk.”

Lees meer: De Stentor / Marja van Spaandonk

Mode in de Media - Maart 2015

5. Karl Lagerfelds kat verdient miljoenen met modellenwerk

Vorig jaar verdiende ze miljoenen - en ze hoefde er maar één poot voor uit te steken. Choupette is slank, blond én een nieuwe wereldster.

Lees meer: Algemeen Dagblad / Frank Renout

Foto's: Agnès Troublé, Karl Lagerfeld met Choupette

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN