In de eerste show van de Mianese Modeweek verliet Giorgio Armani zijn minimalistische en jaren '80 look voor een nautisch thema. Verticale strepen op broeken, diagonale strepen op nauwsluitende jasjes en veel marineblauw, gecombineerd met een vleugje twintiger jaren zorgden voor dit homogene beeld.

 

Ook Prada koos het ruime sop en reisde af naar de wereld van het ouderwetse tourisme. Het tijdperk dat doorschemerde op de achtergrond was bij Miuccia de jaren vijftig. Strakke tops, wespentailles en plooienrokken bepaalden bij haar het algemene plaatje.

De kleuren waren modderbruin, zand, steen en aubergine in tie-dye of Madrasruiten. De look doet daarmee sterk denken aan de kleuren en patronen van Indië. De accesoires pasten zich aan de travelfeel aan en toonden de schetsen van de echte ouderwetse reiziger: Rome, Venetië en natuurlijk Milaan.

Ook gebaseerd op de jaren vijftig, maar meer in de trand van 'rebel without a cause' was de aparte collectie van D-Squared, een Canadese tweeling. Zij creëerden een echte 'bad girl at the diner' l ook. Of dat helemaal nieuw is, doet er blijkbaar niet toe, want het publiek kwam in grote getalen.

De Engelse ontwerper Chris Bailey reisde voor zijn Burberry collectie naar huis: naar Londen. Hij maakte een show die helemaal gebaseerd was op de daar veelvuldig voorkomende zomerregens. Verwassen pastelkleuren en ivoorwitten overheersten. En natuurlijk was er de Burberry ruit, daar in hartje Milaan: op heel Engelse paraplu's.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN