• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Milan Fashion Week in 5 trends

Milan Fashion Week in 5 trends

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Na New York en Londen was afgelopen week Milaan aan de beurt. De stad van Donatella Versace, Georgio Armani en Miuccia Prada; de stad van blingbling, vakkundig gesneden pakken en eigenzinnige mode. Waar aankomende zomer in Milaan een vrij blote bohemian look overheerst, is het beeld voor volgende winter gekuisd.

1. Teddybeer jas
Ruim en pluizig, de teddybeer jas is er een om in weg te kruipen. Meest letterlijk is de versie van Moschino, inclusief aaibare oortjes. Maar ook bij Versace, Emporio Armani, Gucci, Etro en Bally duikt de teddy bear coat op.

Bally - Moschino

2. Pluizige schoenen
Veel aandacht voor accessoires in Milaan. Logisch, want voor de meeste merken zijn het de schoenen, de tassen en zonnebrillen die de omzet binnenbrengen. Dit seizoen in Milaan: hoge laarzen en lange handschoenen. Die laatste prachtig gecombineerd met korte mouwtjes bij Prada. Meest opvallend zijn de harige schoenen. Wie had gedacht dat Star Wars' Chewbacca op de catwalk zou verzeilen?

Fendi - Gucci

3. Gestructureerd
Lijnrecht tegenover het zacht pluizige beeld dat hierboven wordt beschreven, staat een meer gestructureerde look met architecturale jasjes en rokken. Karl Lagerfeld vond inspiratie in het nieuwe hoofdkantoor van Fendi. Consuelo Castiglioni heeft voor Marni een sterke Amazone in gedachten.

Fendi - Marni - Prada

4. Speels
Mode is een serieuze bedrijfstak, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor humor op de catwalk. Sinds Jeremy Scott het creatieve roer bij Moschino in handen heeft zijn deze shows een vrolijk hoogtepunt van de Milanese modeweek. Donatella Versace nam branding via social media als uitgangspunt en voegde daar een vette knipoog aan toe. Dolce & Gabbana zette ‘la mama’ in het middelpunt en gebruikte speelse kindertekeningen voor applicaties en prints.

Dolce & Gabbana - Versace

5. Sweaters
De grote trui is onverwoestbaar en ondanks dat de winters warmer worden en we het dankzij cv installaties en temperatuur-regelaars eigenlijk nooit meer echt koud hebben, blijven uitgewerkte, ruime breisels onweerstaanbaar.

Sportmax - Tod’s

Foto's: Style.com

Fashion Week
Milan Fashion Week
Trends