• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Meer bezoekers voor GDS/GLS

Meer bezoekers voor GDS/GLS

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Igedo, de organisatie van de Duitse schoenen- en lederwarenbeurzen GDS/GLS en Global shoes & accessories kan tevreden zijn. Na het debacle met de jeans- en streetwearbeurs WEARe, die vorige maand werd opgeheven wegens gebrek aan bezoekers, trokken de drie beurzen die dit weekend in Düsseldorf werden gehouden, samen drie procent meer bezoekers dan een half jaar geleden. In totaal bezochten 34.000 bezoekers uit 76 landen de beurzen. Iets minder dan de helft van het bezoekersaantal kwam uit het buitenland. Het aantal stands groeide met dertien procent ten opzichte van de beurzen in juli. Ditmaal waren er 1382 exposanten aanwezig.

Uit een onderzoek, gehouden onder de aanwezigen, kwam naar voren dat negen van de tien bezoekers de beurzen als goed tot zeer goed kwalificeerden en dat zij duidelijk in een goede stemming waren om orders te plaatsen. Vooral de afdelingen 'Lifestyle & Sports', 'International Selection', 'Exclusivity', 'Young Fashion' trokken veel aandacht van de bezoekers.

Het is voor het eerst sinds een jaar dat het bezoekersaantal van de beurzen groter werd. De bezoekersaantallen van de twee beurzen vorig jaar bleven nagenoeg gelijk. Wel groeien de beurzen elke editie waar het standhouders betreft. Dat kwam deze editie door het grote aantal Italiaanse merken dat zich aanmeldde voor de beurs. Het aandeel van Italiaanse schoenen- en lederwarenmerken groeide met 45 procent. Ook waren er meer merken uit Groot-Brittannië, Nederland, Spanje, Scandinavië en de Verenigde Staten.

Organisator Igedo werkt sinds enige tijd aan een comeback van de beurzen. Op het hoogtepunt van hun succes trokken de beurzen veertigduizend mensen. Maar door het economische klimaat van afgelopen jaren daalde het aantal bezoekers en stands. In de afgelopen jaren werden er vernieuwingen doorgevoerd in het concept, onder meer in de vorm van trendpresentaties, lezingen, modeshows en een nieuwe indeling van de beurs. Met succes. Werner Matthias Dornscheidt, president en CEO van de beurs in Düsseldorf, liet weten dat door de groei van exposanten en bezoekers hij zeker weet dat de organisatie op het juiste en veilige spoor zit.

De volgende GDS/GLS wordt gehouden op 12, 13 en 14 september 2008. Eveneens in Düsseldorf.

GDS