• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • McGregor neemt winkelketen over

McGregor neemt winkelketen over

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met de overname van de damesmodeketen Pliable hoopt McGregor de uitbreiding van zijn damesmodewinkels te versnellen. McGregor ziet in uitbreiding van het retailnetwerk een belangrijke strategie om de bestaande formules te versterken.

Pliable bestaat uit vijftien damesmodewinkels, voornamelijk geconcentreerd in Rotterdam en Den Haag. Dertien daarvan zijn overgenomen door McGregor, twee worden voortgezet onder een andere naam. De keten verkocht behalve McGregor ook merken als Turnover, Marc O'Polo en Just B. Deze merken zullen langzaam uit de winkel verdwijnen. De keten wisselt op 2 juli van eigenaar. Volgens Gijs Naardin van de McGregor Retail Division blijft McGregor op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. Hij sluit meerdere overnames niet uit. ”Dat hoeft niet per se in Nederland te zijn; het buitenland is ook een mogelijkheid.”

Momenteel is er een reorganisatie gaande bij de McGregor Fashion Group. Zo wordt het merk Dimaggio -nu nog onderdeel van dochteronderneming Emergo Fashions- opgenomen binnen McGregor Menswear. Het label King verdwijnt van de markt en het merk Elmior is te koop gezet.

De omzet van de internationale modegroep bedraagt momenteel 165 miljoen euro en het bedrijf telt meer dan 500 medewerkers. In Europa worden de merken verkocht op 3000 verkooppunten, waarvan 100 eigen winkels.

McGregor