• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • McGregor blijft hogere winst verwachten

McGregor blijft hogere winst verwachten

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

McGregor heeft een goede eerste helft van het boekjaar 2004/2005 achter de rug. Omzet en resultaat hebben zich over de eerste 6 maanden (tot en met 31 juli 2004) boven verwachting ontwikkeld. De strategie - gericht op sterke, eigen merken en een verscheidenheid aan distributiekanalen - werpt in toenemende mate haar vruchten af. Als gevolg hiervan verwacht de onderneming dit lopende boekjaar een groei van de nettowinst voor afschrijving goodwill van tenminste 10% te kunnen realiseren.

De netto omzet in de 6 maanden tot en met 31 juli 2004 bedroeg euro 36,8 miljoen, vrijwel gelijk aan de omzet in dezelfde periode vorig jaar (euro 36,8 miljoen). Begin dit jaar werd nog een lichte daling van de omzet verwacht. De nettowinst voor afschrijving goodwill bedroeg euro 0,74 miljoen (H1 2003/2004; euro 0,56 miljoen).

Ontwikkeling business units De merkenactiviteiten - waarvan McGregor en Gaastra de belangrijkste zijn - presteerden goed. De orderportefeuilles voor de najaar/wintercollecties zijn bovenverwachting goed gevuld. De orderintake voor de voorjaar/zomercollecties van 2005 - die thans plaatsvindt - verloopt eveneens goed. In de trading update eind november/begin december zullen hierover nadere mededelingen worden gedaan. De strategie om meerdere collecties en levermomenten per seizoen te brengen, en de introductie van de zogeheten flash collecties die een kortere time-to-market kennen, zal in de toekomst nog meer aandacht krijgen.

De eigen retail activiteiten ontwikkelden zich eveneens positief gedurende H1 2004/2005 en realiseerden een like for like groei van 4%. Daarmee heeft McGregor Retail haar marktpositie verder versterkt.

McGregor heeft eind augustus een nieuwe Shop in Rotterdam geopend. Half september zal een nieuwe McGregor Shop in Den Haag worden geopend. Eind juli is een McGregor Shop (franchise) in Knokke (België) geopend. Een McGregor Womenswear Shop heeft in april haar deuren geopend in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Recent zijn de McGregor Shops in Maastricht en Parijs - voorheen franchise - in volledig eigendom verworven. In de eerste maanden van 2005 zullen naar verwachting McGregor Womenswear Shops in Antwerpen en Knokke worden geopend. Het voornemen bestaat om in het voorjaar van 2005 de eerste Gaastra conceptstore te openen in het centrum van Amsterdam.

Vooruitzichten McGregor Fashion Group verwacht dat de omzet over het gehele boekjaar zal uitkomen op of rond het niveau van euro 86,9 miljoen over 2003/2004. De nettowinst voor afschrijving goodwill zal naar verwachting met 10% of meer kunnen toenemen tot ten minste euro 5,8 miljoen (2003/2004; euro 5,3 miljoen).

De ontwikkelingen in het eerste halfjaar en de verwachtingen voor de rest van het jaar sterken het vertrouwen van de directie in de ontwikkeling van de onderneming op langere termijn. De strategie die is gericht op sterke, eigen merken en een verscheidenheid aan distributiekanalen, werpt in toenemende mate vrucht af en stelt de onderneming in staat om verder te bouwen aan duurzaam succes.

McGregor