Ontwerper Antonio Marras zal de nieuwe artistiek directeur worden van Kenzo's dameskledinglijn. Dat kondigde luxegoederengigant LVMH deze week aan.

Het Parijse Kenzo hoopt dat de Algerijnse Marras zal zorgen voor nieuwe impulsen binnen het bedrijf. Volgens directeur Vincent Huguenin ligt de creativiteit van Marras heel dicht bij Kenzo's ideeën over vrijheid en levensvreugde. Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat Marras de verwachtingen gaat waarmaken. De aanstelling van Marras maakt deel uit van de plannen voor herpositionering van het merk en verbetering van de bedrijfsvoering. Marras produceert sinds 1988 een goedlopende eigen kledinglijn onder zijn naam. Zijn kleding wordt gekenmerkt door vrouwelijkheid en het apart gebruik van (zwarte) stoffen in een sjieke stijl, gecombineerd tot eenmalige meesterwerkjes.

Zo toonde hij dit jaar in Milaan een op het Spanje van de veertiende eeuw gebaseerde show. Deze punk uit de Middeleeuwen viel goed in de smaak. Marras kreeg buitengewoon veel lof van de internationale modepers. Er is dus genoeg reden om rijkhalzend uit te zien naar zijn creaties voor Kenzo.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN