• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Marni lanceert online winkel

Marni lanceert online winkel

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Italiaans modehuis Marni gaat dit najaar zijn eerste online winkel openen. Hierbij werkt het merk samen met e-tailer Yoox. De twee bedrijven werken al een aantal jaar samen; Yoox verkoopt Marni op zijn eigen website. Volgens de nieuwe overeenkomst zal Marni echter via een eigen site, marni.com, kleding verkopen.

"We vinden dat het tijd is om een nieuwe doelgroep aan te boren," zei Marni topman Gianni Castiglioni in een gesprek met Women's Wear Daily. "Voor mij is dit de toekomst." Zijn besluit werd beïnvloed door zijn dochter Carolina, die regelmatig online winkelt. Het blijft een familiebedrijf (Castiglioni is getrouwd met Marni ontwerpster Consuelo Castiglioni) en dus zal Carolina verantwoordelijk zijn voor de webwinkel. Deze wordt door Yoox zodanig gecreëerd om op de winkels van Marni te lijken. De 27 winkels zijn allen van baksteen en cement, met in het midden architectonische sculpturen waar de kleding vanaf hangt. De online winkel zal in augustus of september van start gaan met stukken uit de najaarscollectie 2006.

Yoox zal verantwoordelijk zijn voor het transport binnen Europa en de VS. Misschien komt er uiteindelijk ook een online winkel voor Japan. Castiglioni hoopt dat de webwinkel net zoveel omzet zal genieten als Marni's grotere winkels in Parijs en Milaan, zo'n $10 miljoen per jaar. "Maar we moeten het eerst testen," zei hij. Ondertussen hebben Yoox en Marni de overeenkomst als gelijkwaardige partners gesloten, dus delen zij in de kosten en de winst. Het is voor het eerst dat Yoox een soortgelijke overeenkomst met een modemerk sluit. De online concept store, met telefooncentra in Tokyo en Canada en distributiecentra in Europa, de VS en Japan, is van plan vóór het eind van het jaar een tweede soortgelijke overeenkomst te sluiten.

Marni