• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Marc O'Polo heel draagbaar

Marc O'Polo heel draagbaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe collectie van Marc O'Polo is vooral heel draagbaar. Dat bewezen aantal dansers en danseressen tijdens de presentatie van de herfst-wintercollectie 2005 op donderdagavond in de Amsterdamse Ijtoren. Gekleed in sweaters met Marc O'Polo opdruk en baggytrousers gooiden zij af en toe een gestrekte been zo hoog in een opwaartse spagaat, dat de uitdrukking 'jezelf achter het oor krabben' hierdoor een geheel andere dimensie kreeg. Het geheel werd ondersteund door muziek en beats, er was dan ook meer sprake van een party, dan van een modepresentatie.

De aanwezigen hadden zich hier al enigszins op kunnen voorbereiden, want de uitnodiging kondigde een 'event' aan met presentatie, hapjes en drankjes. 'Shoppen is fun' en dit geldt ook voor profesionals in de modebranche. De meeste aandacht van de organisatie was uitgegaan naar de ambiance. De etage op de 18e verdieping van de hoge toren aan het Amsterdamse Ij was ingericht als een studio voor een foto-shoot van een lifestyle blad voor woontrends. Bruin lederen zitbanken en salontafels van glad geschaafde blokken hout. Achter de melkglazen bar goochelden bartenders met flessen en cocktailshakers. De sterreclame van enkele alcoholmerken kwam tot leven in werkelijk heel smakelijk uitziende cocktails in fraai gedesignde glazen. En ze smaakten super.

De bar was in de vorm van een U rondom de catwalk geplaatst. Vanaf een barkruk gezeten had je dan ook het beste zicht op de presentatie van de nieuwe wintercollectie, die door mannequins en dressmen afwisselend dansend en op traditionele wijze werd getoond. De verlichting, uitermate geschikt voor dansen in een disco, maar minder om kleuren goed uit te laten komen, maakte de uitstraling ietwat behoudend. Marc O'Polo's fashion van het komende winterseizoen lijkt in eerste instantie niet opvallend anders dan het tegenwoordige modebeeld.

Het aantrekkelijke van de wintercollectie van volgend jaar van dit internationaal gekende label zit hem meer in de nuances. En die zijn wel aantrekkelijk. Het mantelpakje in jagersgroen lijkt van een loden stof te zijn gemaakt en een ambachtelijke maakwijze wordt extra gesuggereerd doordat de opgestoken kraag een vilten beleg laat zien. Al eerder is de trend gesignaleerd dat het silhouet voor de vrouw niet langer wordt bepaald door latina's als Jennifer Lopez, maar dat het figuur van het Britse kostschoolmeisje het volgende schoonheidsideaal wordt. Het korte plooirokje en de gestrikte ceintuur van het jasje passen perfect in dit nieuwe beeld.

Het kleurbeeld van de nieuwe wintercollectie is vooral rustig en vol natuurtinten. Mosgroen, okergeel, zacht lavendelblauw, aubergine, oud roze. Het zijn aarde kleuren die mooi met elkaar combineren, sportief en folkloristisch.

Voor de heren geldt een casual-chic combinatie. Goed gekleed, maar niet overdressed. De raincoat-achtige overjassen hebben mooie blinde sluitingen, maar de stoere mannenjas mag ook uitgerust zijn met een enkele of dubbele rij knopen. Hetzelfde geldt voor de jas van de vrouw. De nieuwe wintercollectie van Marc O'Polo is een beetje Vivienne Westwood en Italian slim fit. Absoluut een goede combinatie.

Marc O'Polo