Luxe concerns LVMH en Kering zetten zich in voor de verbetering van de werkomstandigheden van modellen. De bedrijven willen dit doen door middel van de richtlijnen die ze hebben opgesteld. “We hebben altijd gegeven om de gezondheid van modellen, maar LVMH voelt een verantwoordelijkheid als leider in de industrie, om een stap verder te gaan met haar merken,” aldus Antoine Arnault van LVMH in een statement.

In de richtlijnen die de moederbedrijven van onder andere Louis Vuitton en Gucci hebben opgesteld wordt gefocust op verschillende aspecten. Zo moet elk model een geldig medisch certificaat aan kunnen tonen. Dit certificaat moet een verklaring van goede gezondheid en de goedkeuring om te werken bevatten en maximaal 6 maanden voor de klus verkregen zijn. Daarnaast willen de merken in het portfolio van LVMH geen modellen meer met maat 32 (dames) of 42 (mannen) zien bij de castings. Ook mogen modellen onder de leeftijd van 16 niet worden ingehuurd om een volwassene te representeren.

Voor modellen tussen de leeftijd van 16 en 18 jaar gelden nog extra richtlijnen. Deze modellen mogen niet tussen tien uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends aan het werk zijn. Daarnaast moet het model een voogd hebben die aanwezig is tijdens een klus en deze voogd moet in dezelfde accommodatie ondergebracht worden als het model. De agentschappen van het model moeten verzekeren dat het model voldoet aan de eisen van de school wat betreft aanwezigheid.

“We hebben de verantwoordelijkheid om een nieuwe standaard te zetten voor de mode en we hopen dat andere spelers in de sector zullen volgen,” aldus Arnault.