London Fashion Week Voorjaar Zomer 2019: Designershowrooms voor Heren

Het Trendstopteam biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar de belangrijke herenmodetrends die tijdens London Fashion Week Mens te zien waren. Het evenement verwelkomde tal van makers, vernieuwers en creatieve denkers met een SS19 showroom ruimte gewijd aan de boodschap van diversiteit, duurzaamheid en inclusiviteit. Het evenement werd gehouden in The Store Studios aan 180 The Strand, en toonde een samengestelde selectie van designermodemerken voor heren en opkomende labels die de nauwe band tussen mode en muziek en kunst tentoonstelden. Naast de showrooms werd een combinatie van catwalk evenementen, presentaties, en evenementen die technologie en performance fuseren, gehouden waar de nadruk lag op de bevordering van een gevoel van eenheid en positiviteit door middel van mode. Ons uitgebreide beursverslag analyseert en evalueert de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke basis heeft voor het nemen van beslissingen.

Deze week presenteert Trendstop drie belangrijke Londense herenmodetrends voor SS19. De levendige streetwear- en kunstscènes zijn van grote invloed in SS19. Sports Revival blaast ouderwetse atletische looks nieuw leven in, terwijl het bij Artist in Residence allemaal draait om de schilderkunst en illustratiekunst als inspiratiebron voor prints. De Power of Protest geeft een knipoog naar de punkachtergrond van Londen, met uitgesproken collecties die hun boodschap proberen uit te dragen via de dragers van de kleding.

The Power of Protest

London Fashion Week Voorjaar Zomer 2019: Designershowrooms voor Heren

Kleding wordt een oproep tot actie met aan aantal ontwerpers die hun protesten laten horen door middel van hun collecties. Merken als Ryan Hawaii en The Incorporated zetten zich in voor vergroting van het bewustzijn omtrent mondiale en lokale kwesties met gebruik van grafische prints en slogans om hun boodschap over te brengen. Long Live Southbank, een initiatief dat het iconische skatepark in Londen wil redden van herontwikkelingsplannen, maakte ook zijn debuut met een lijn uitgesproken basis streetwear stukken.

90s Sportswear Revival

London Fashion Week Voorjaar Zomer 2019: Designershowrooms voor Heren

De heropleving van de jaren 90 zet zich onverminderd voort met de opleving van klassieke athleisure merken, waaronder K-Swiss en FILA. Tal van maatwerktechnieken werden gebruikt om retro voetbalshirts en gympen te bewerken met een speels doch hedendaags artistiek tintje, naast ironische interpretaties van iconische sportmerk logo’s.

Artist in Residence

London Fashion Week Voorjaar Zomer 2019: Designershowrooms voor Heren

’SketchSesh’, een serie tekensessies geleid door kunstenaars James Davison en Simon Gray, bracht de genres kunst en mode bijeen. Tijdens London Fashion Week, presenteerden kunstenaars zowel archiefstukken als hun reacties op de debuutcollectie van ICEBERG. Kunst was een belangrijke bron van inspiratie in veel collecties, met stukken van denim, leer en jersey versierd met handgetekende prints en illustraties.

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall Winter 2018-19 London Trade Show Overview van Trendstop, met belangrijke thema’s van het seizoen, trendy producten en mode innovatie. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

London Fashion Week Voorjaar Zomer 2019: Designershowrooms voor Heren

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Beelden via Trendstop: Ryan Hawaii, The Incorporated, Long Live Southbank, Long Live Southbank, BFO Education Foundation Collaboration, K Swiss x Joyrich, SketchSesh x ICEBERG allen Voorjaar Zomer 2019.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN