London Fashion Week in 5 trends

Waar New York Fashion Week zich richt op commerciële, veelal sportieve mode, draait het in Londen om een edgy en avant garde stijl. FashionUnited zet de vijf grootste modetrends van London Fashion Week op een rij.

1. Accent op de taille

Emilia Wickstead, Issa, JW Anderson, Roksanda, allemaal voorbeelden van labels die de aandacht op de taille richtten. Soms met een subtiel zwart ceintuur, soms door een grote metalen riem om het middel van de mannequins te binden.

London Fashion Week in 5 trends

JW Anderson - Roksanda

2. Bont

Gareth Pugh leek geïnspireerd door de film Birdman - grote winnaar tijdens de Oscars van afgelopen weekend. Zelf beweerde hij de tiende verjaardag van zijn merk te vieren met een collectie in warrior thema. De modellen, met een kruis van St. George op hun gezicht, marcheerden over de catwalk. Gareth Pugh was niet de enige ontwerper die bont - hetzij echt of fake fur - gebruikte in zijn collectie voor de komende winter. Ontwerpers als Holly Furton en Matthew Williamson en ook Topshop Unique kozen ervoor om de polsen in de spotlight te zetten met dierenvacht.

London Fashion Week in 5 trends

Gareth Pugh - Holly Furton - Matthew Williamson

3. Ruches

De meeste ontwerpers die ruches toonden, kozen voor de armen. Maar de benen mogen niet achterblijven, vond Preen by Thornton Bregazzi. Ruches zijn vaak romantisch en soms boho. Maar David Koma liet zien dat geplooide en gerimpelde stroken stof ook clean kunnen zijn.

London Fashion Week in 5 trends

Preen by Thornton Bregazzi - David Koma - Simone Rocha

4. Coltrui

Vorig jaar winter was de col al in talloze variaties - denk: in combinatie met een crop top of juist oversized en grof gebreid - te zien op New York Fashion Week. Nu maakte de hals bedekkende trui een comeback tijdens London Fashion Week: van 1205 en Erdem tot Jonathan Saunders. Modehuis Pringle of Scotland koos liever voor een sjaaltje om de nek te bedekken.

London Fashion Week in 5 trends

1205 - Jonathan Saunders

5. Jacquards

Zegevierde het minimalisme enkele seizoenen geleden nog op de catwalk, nu worden de materialen rijker en rijker. Op de catwalk in Londen hebben we veel stoffen met ingeweven dessins gespot, jacquards dus. En ook de luxe variant met goud- en zilverdraden, bekend onder de naam brokaat. Simone Rocha maakte van de weelderige stof een voluptueuze cape. Ja, met ruches. Mary Katrantzou koos voor gedurfde tinten terwijl Erdem het materiaal met koninklijke uitstraling verwerkte tot een jurk met cut outs.

London Fashion Week in 5 trends

Simone Rocha - Mary Katrantzou - Erdem

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN