• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Levi's voorzitter met pensioen

Levi's voorzitter met pensioen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Phil Marineau, voorzitter van Levi Strauss & Co, zal eind dit jaar de denimgigant verlaten. Dit betekent het einde van een zeven-jaar-durende loopbaan bij het bedrijf. In die tijd werkte hij hard om Levi's weer winstgevend te maken. Het bedrijf maakte meteen ook bekend dat John Anderson was benoemd tot operationeeldirecteur, waardoor hij automatisch de meest geschikte persoon wordt om Marineau op te volgen.

"Toen ik bij Levi's kwam werken heb ik tegen het bestuur gezegd dat ik zeven à acht jaar een geschikte tijdsduur vond voor deze aanstelling," zei Marineau in een gesprek met Women's Wear Daily. "Als je je werk goed doet zul je aan het eind van zo'n periode bereiken wat je wilde bereiken. Ik denk dat wij op dat stadium zijn gekomen." Vorig jaar doorbrak Levi's het dalende omzetpatroon. Hoewel de retailer nog geen consequente winst heeft behaald is het Marineau wel gelukt om de afgelopen drie jaar stabiliteit in de toplijn aan te brengen. Ook is het bedrijf, onder zijn leiding, zich meer op productontwikkeling gaan concentreren en heeft het een einde gemaakt aan de eigen productie. Anderson trad in 1978 bij Levi's in dienst. Tot 1988 was hij voorzitter van Levi's Azië. Van september 2003 tot februari 2005 deed hij dienst als interimvoorzitter van Levi Strauss Europe. Zijn recente benoeming door Marineau stelt hem in staat de rol van groepsvoorzitter over te nemen. "Natuurlijk is John een kandidaat voor die baan," zei Marineau tegen WWD.

Het bestuur zal in de komende weken bijeen komen om de kwestie van opvolging te bespreken. Ondertussen is de rol van operationeeldirecteur nieuw en speciaal voor Anderson gecreëerd. Marineau concentreerde als voorzitter op het minimaliseren van de bedrijfsschulden. "We zullen ons blijven concentreren op het genereren van liquide contanten om de schulden mee af te betalen," zei hij. "Onze groei is niet de nummer één prioriteit geweest. We hebben al onze aandacht gevestigd op de restauratie van de financiële kracht van het bedrijf...en dat is nog steeds onze nummer één prioriteit dit jaar." Ondertussen heeft Anderson zich gericht tot China, India en Zuid Afrika als "de ontluikende grote markten" voor Levi's en Dockers. "Consumenten zullen overal ter wereld dezelfde soort innovatie verwachten," zei Anderson. "Ik denk dat daar de kansen voor ons liggen."

Levi's
Levi Strauss
Levis