Laura Ashley heeft elf filialen in de Benelux verkocht voor de symbolische prijs van twee euro. In Nederland gaat het om zeven winkels van de Britse kleding- en interieurketen, bekend van spullen met bloemetjesmotief. Dat heeft het voormalige familiebedrijf deze week bekendgemaakt. Van de verkoop maken ook de drie Laura Ashley filialen in België en de activiteiten in een pand in Luxemburg deel uit.

De verlieslijdende winkels van Laura Ashley worden verkocht aan het Nederlandse Laben Holding BV. Het gaat om een franchiseovereenkomst voor een periode van 4,5 jaar. De verkoop komt niet uit de lucht vallen maar maakt deel uit van een reorganisatie die begin dit jaar werd aangekondigd. Als onderdeel van de reorganisatie wil het bedrijf zich van het Europese vasteland terugtrekken en waar mogelijk overstappen op franchising. Laura Ashley werd gedwongen stappen te ondernemen nadat het de verkopen in deze regio dramatisch had zien dalen.

Over het afgelopen boekjaar boekte Laura Ashley in Europa een omzet van 6,7 miljoen pond (9,7 miljoen euro) en een verlies voor belastingen van 2,2 miljoen pond (3,2 miljoen euro). De nu verkochte winkels vertegenwoordigen een nettowaarde van 1,5 miljoen pond (2,2 miljoen euro).

Sinds januari heeft Laura Ashley in België, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland 33 winkels gesloten. Het grootste deel daarvan - 20 in totaal - was in Duitsland gevestigd. In november van dit jaar worden nog vier van de overgebleven zes Franse filialen opgedoekt. De toekomst van de resterende twee winkels wordt nog besproken. Daarnaast is het bedrijf momenteel met EDMI Holdings SA in onderhandeling over de verkoop van zes winkels in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN