• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Laura Ashley's expansie uitgesteld

Laura Ashley's expansie uitgesteld

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Britse kleding en woninginrichtingbedrijf Laura Ashley heeft in het op 26 januari afgesloten boekjaar een winst voor belasting geboekt van £9,3 miljoen (15 miljoen euro) tegen £10,2 miljoen pond in het voorgaande jaar. Exclusief buitengewone posten ging de winst voor belasting licht omhoog van £8,4 tot £8,6 miljoen. De omzet nam toe met 6,8% van £259,1 tot £276,8 miljoen (448 miljoen euro).

Door de tegenvallende resultaten, met name in Duitsland, ziet het bedrijf zich genoodzaakt om haar uitbreidingsplannen in Europa uit te stellen. Tevens bleken de woning activiteiten gezonde cijfers te tonen en de kleding divisie teleurstellend verkocht. Als gevolg van deze gegevens en de grotere vraag naar woninginrichting is 10 procent van de 65 winkels op het vaste land omgebouwd naar uitsluitend woninginrichting verkooppunt.

De kleding divisie draagt voor 35 procent bij aan de totale omzet van het concern. Op dit moment wordt Laura Ashley verkocht in 268 Laura Ashley winkels waarvan 203 in het VK en 65 op het Europese vastland.

Het bedrijf gaat zich verder focussen op licentie overeenkomsten, eind vorig jaar sloot het daartoe al een overeenkomst met de Amerikaanse retailer Saks Inc. die de productie en distributie van Laura Ashley producten in de VS voor haar rekening neemt en deze zal verkopen in de 115 Saks warenhuizen.

Laura Ashley