• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Lacoste x Youssef Sy: een capsule collectie gewijd aan Novak Djokovic

Lacoste x Youssef Sy: een capsule collectie gewijd aan Novak Djokovic

Door Sharon Camara

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In samenwerking met de ontwerper Youssef Sy heeft Lacoste een capsule collectie ontwikkeld gewijd aan Novak Djokovic, ambassadeur van het merk.

In 2006 raakte Youssef Sy geïnspireerd door Novak Djokovic na zijn winst op Roland Garros: “Na mijn ontmoeting met Louise Trotter en haar team waren we het erover eens dat we het concept wat meer diepgang wilden geven door het te combineren met waarden die Novak en Lacoste na aan het hart liggen. Zijn ambitie om zijn nummer een plaats te behouden, zijn harde werken en de manier waarop hij zijn vaardigheden via zijn stichting overdraagt en deelt met zijn fans, zijn de waarden die ik in mijn ontwerp wilde benadrukken”, zo vertelt Sy in het persbericht.

Ook de natuur komt terug in de ontwerpen. Sy koos ervoor om elementen als bergen en zee in een tennisbal te verwerken om zo de balans tussend e tenniscarriere van Djokovic en het belang dat hij hecht aan zijn welzijn buiten de baan te weergeven.

De collectie is sinds gisteren verkrijgbaar in een selectie van Lacoste-winkels, bij partners en op Lacoste.com. De prijzen variëren van 60 euro voor een pet tot 125 euro voor een polo.

Dit artikel is eerder verschenen op FashionUnited.FR, vervolgens vertaald door Ilona Fonteijn.

Beeld: Lacoste