Het is zover: kleine prinsesjes kunnen er eindelijk uitzien als Barbie. In Engeland is vanaf deze zomer bij de winkelketen Selfridges de exclusieve Barbie-designerlijn van Julien McDonald te koop. Een geweldig cadeau-idee voor iedere city-hopper met dochters, nichtjes, of ...een eigen Barbie-verzameling.

Mattel vierde dit jaar de vijfenveertigste verjaardag van de meest verkochte pop ter wereld al met een 'echte' Barbie-modeshow in Milaan. Modellen lieten daar op de catwalk zien hoe modieus dit dametje altijd gebleven is. En inderdaad zijn er overal ter wereld meisjes die naar de eeuwige tiener kijken voor kledinginspiratie.

Echte fans konden al tijden op www.barbie.com goede tips lezen om er flex bij te lopen. Op de site werd betaalbare kinder-mode aangeprezen met de onafhankelijke maar nette stijl van het rolmodel. En Mattel bracht altijd wel Barbie-artikelen als parapluutjes en haarspeldjes op de markt. Maar heuse kleding onder een Barbie-label heeft het merk tot nu toe nooit uitgebracht.

Julien McDonald heeft zich echter goed van zijn taak gekweten. Hij baseerde zijn collectie voor tweens (nog niet groot en ook niet klein dus: 'in between'!) op Barbie's nieuwste outfits en zijn eigen zomercollectie. Vervolgens creëerde hij heuse tween-couture, met veel glittertjes, roze en veren. Anders dan de lange, opengesneden jurken die hij voor zijn eigen lijn maakt, maar net zo glamourous. Een idde voor alle fans dus: van Julien én van Barbie!

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN