• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Klanten New Balance woedend wegens steun Trump

Klanten New Balance woedend wegens steun Trump

Door Wendela van den Broek

15 nov. 2016

Fashion

Klanten van New Balance hebben zich boos uitgelaten op Twitter nadat het Amerikaanse sportschoenenmerk steun betuigde voor aankomend President Trump.

Matt LeBretton, hoofd PR van het merk, had tegen Sara Germano, een journalist van de Wall Street Journal, gezegd dat een regering onder Trump een ‘stap in de juiste richting’ was. Germano had het citaat op Twitter geplaatst, waarop men meteen reageerde. Amerikanen, waarvan meer dan de helft niet op Trump had gestemd, waren woest en boycotten het merk direct.

New Balance trachtte de schade te beperken door even later verheldering te geven. Het merk zei dat het alleen het handelsbeleid van Trump steunde, en vond dat President Obama hier te weinig aandacht aan had geschonken. De schade was echter al te groot. Twitteraars zetten filmpjes en foto’s online waarin mensen hun New Balance sneakers in de wc gooiden of zelfs verbrandden.”Ik zal nooit meer New Balance kopen,” schreef een klant.

New Balance kreeg daarop nog een klap te verduren. Een extreem rechtse ‘white supremacist’ website, The Daily Stormer genaamd, benoemde het merk tot de ‘Officiële schoen van de Blanken’. New Balance ontkende dit in alle toonaarden en zei dat het een nultolerantiebeleid voert wat haat en racisme betreft. De opmerking van LeBretton refereerde uitsluitend aan de handelspositie van Trump, die New Balance, dat al zijn schoenen in Amerika produceert, ten goede zou komen.

Foto: SoleCollector.com via Twitter

New Balance