• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Scotch & Soda showt collectie tijdens New York Fashion Week

Kijken: Scotch & Soda showt collectie tijdens New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

In een voormalige synagoge, het Angel Orensanz Center for the Arts, toonde Scotch & Soda voor de tweede keer haar collectie.

De nieuwe lente-/zomercollectie 2017 heet ‘The World According to Heavenly Creatures’ en is geïnspireerd op de ‘the lushest to the harshest of natural habitats’. De presentatie focust op drie natuurlijke habitats, waaronder regenwoud en woestijn. De collectie zelf was geïnspireerd op prints en patronen van dieren en flora.

Creative director Marlou van Engelen legt uit: "We ontdekten deze fantastische illustraties die teruggaan tot 1590, door de Nederlandse astroloog en cartograaf, Peter Plancius. Hij bracht de hele wereld in kaart op basis van de dieren die hij daar aantrof. Deze vondst leidde ons naar hoe we de wereld met andere ogen konden zien - door de ogen van de wezens van de natuur."

Benieuwd naar de eerste presentatie van Scotch & Soda in New York? Lees ook: Scotch & Soda: Amsterdamse 'state of mind' tijdens New York Fashion Week

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, Parijs, Londen in Milaan voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

Beeld: Scotch & Soda

Scotch & Soda
WOMENSWEARCATWALKSEASON