• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Nike x Virgil Abloh

Kijken: Nike x Virgil Abloh

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Virgil Abloh, ontwerper van Off-White, is een samenwerking aangegaan met Nike. De ontwerper lanceert nu de capsule-collectie ‘The Ten’, bestaande uit tien modellen zoals de naam al doet vermoeden.

De collectie bestaat uit twee thema’s: ‘ghosting’ en ‘revealing’. Onder de modellen die Abloh onder handen heeft genomen zijn de Nike Air Max 90, Nike Air Presto, Nike Air Vapor Max, Nike Blazer Mid en Nike Air Jordan I. Deze modellen zullen als eerste gelanceerd worden halverwege september in NikeLab-winkels in New York, Londen, Parijs en Milaan. De gehele collectie zal vanaf november wereldwijd verkrijgbaar zijn.

”Waar we het nu over hebben is groter dan sneakers, het is groter dan de ontwerpcultuur,” aldus Abloh in een statement. “Het gaat hier om state-of-the-art ontwerp. Deze tien schoenen hebben barrières doorbroken op het gebied van prestaties en stijl. Voor mij liggen ze op hetzelfde niveau als een sculptuur van David of de Mona Lisa. Je kan erover discussiëren, maar ze [de schoenen, red.] betekenen iets. En dat is belangrijk.”

Bekijk de ontwerpen hieronder:

Lees ook: Mannenmode ontwerper om in de gaten te houden: Virgil Abloh van Off-White

Beeld: Nike website

Nike
Virgil Abloh