• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Diesel lanceert Denim Lab Collectie

Kijken: Diesel lanceert Denim Lab Collectie

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Diesel komt met een speciale denimlijn genaamd Denim Lab Collectie. Voor de eerste collectie is samengewerkt met de in Parijs geboren en in Londen wonende designer Faustine Steinmetz.

Het concept Denim Lab Collectie is een ‘omgeving voor experimenten voor een onbegrensde collectie’, meldt Diesel in een persbericht. “Denim Lab is geïnspireerd op de rol van artistiek directeur Nicola Formichetti als voorstander van nieuw designtalent binnen de fashion-industrie en combineert wilde en creatieve expressie met een ‘jeans-gevoel’.”

“Denim is het belangrijkste waar we voor staan,” zegt Formichetti, “en we willen de grenzen van het Diesel DNA blijven verleggen met materiaal, innovatie, techniek en nieuwe vormen. We hebben voor de productie van onze eerste collectie een laboratorium met denimexperts gecreëerd dat zich zal blijven ontwikkelen doordat nieuwe personen zich bij het project zullen aansluiten.”

Steinmetz staat bekend om haar ingewikkelde bewerking van denimvezels en klassieke stukken, is dit seizoen een van de talenten in de Denim Lab studio. Ze creëert vandaag stukken die in de richting van de toekomst wijzen.

De eerste Denim Lab collectie bestaat uit dames- en herenkleding in wassingen van lichtblauw tot indigo en zwart. In de collectie zitten rokken, jurken, shorts, jumpsuits, jasjes, T-shirts en jeans, waarin denim ‘vervaagd’ wordt waardoor een devoré-effect ontstaat. Diesel: “Denim wordt drastisch gerecontextualiseerd als een fashion item, een ‘statement look’ die zich niet alleen onderscheidt in traditie, maar van ook van de menigte.”

Vanaf april is de Denim Lab Collective verkrijgbaar.

Beeld: Diesel

Diesel