De Britse actrice Keira Knightly wordt het nieuwe gezicht van het Coco Mademoiselle parfum. Hiermee vervangt zij supermodel Kate Moss, die nu pas begint bij te komen van haar cocaine schandaal. De jonge schoonheid, die dit jaar 21 wordt, zal volgens bronnen met dit contract minstens $1 miljoen verdienen. Voorlopig is het nog een contract van één jaar, maar met kans op verlenging. Het management van Chanel wilde verder geen uitspraken doen over de details van het contract.

"Keira is zeer modern en is ontzettend mooie en fris, maar ze heeft ook iets pittigs," zei Maureen Chiquet, het hoofd van Chanel in de VS, in een gesprek met Women's Wear Daily. "Coco Mademoiselle is een hedendaags, modern merk met een onafhankelijke geest. Door met Keira samen te werken, versterken we het karakter van het merk en laten we iedereen weten dat Chanel altijd vooruitstrevend is geweest en blijft."

Het Coco Mademoiselle parfum werd in 2001 gelanceerd en vanaf het begin is Kate Moss het gezicht van de geur geweest. "Kate Moss heeft het karakter van Coco Mademoiselle belichaamd sinds de lancering ervan in 2001," zegt Chrsitine Dagousset, adjunctdirecteur parfum en cosmetica bij Chanel, zonder zich uit te laten over de drugsperikelen van het supermodel. "Chanel heeft de afgelopen zes jaar een goede samenwerking gehad met Kate, die tot het eind van het jaar doorgaat. Keira Knightly wordt in 2007 het nieuwe gezicht van Coco Mademoiselle."

Knightly heeft al ervaring als het gezicht van een beroemd merk. In juli 2003 werd ze het gezicht van het Britse luxemerk en juwelier Asprey en ze werkt nog steeds voor het bedrijf.

Met eeen geschatte omzet van ruim $2 miljard staat Chanel bekend om zijn gebruik van grote Hollywood sterren en regisseurs om groot-schalige advertentiecampagnes te maken. In 2004 besteedde het bedrijf ongeveer $8 miljoen aan een reclame voor Chanel No.5, door Baz Luhrman - van Moulin Rouge - geregiseerd en met Oscarwinnares Nicole Kidman in de hoofdrol.

Coco Mademoiselle werd aanvankelijk gelanceerd als jeugdige tegenhanger van het klassieke parfum. Sindsdien is het een zelfstandig succes geworden. Het parfum werd door de 'neus' van Chanel, Jacques Polge, gecreëerd en bestaat uit bergamot, sinaasappel, jasmijn, roos, patchouli, vetiver, vanille en witte musk.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN