Karl Lagerfeld: Het volgende luxemerk met een kinderkledinglijn

Karl Lagerfeld onthulde woensdag zijn eerste kinderkledinglijn. De nieuwe collectie, gemaakt voor kinderen van nul tot zestien jaar, werd op zijn hoofdkantoor in Parijs getoond. Daarmee is Karl Lagerfeld de meest recente designer met een baby- en kinderlijn.

De collectie is voor jongens en meisjes en bevat ook verschillende accessoires als handschoenen, een stropdas en een haarband die is vernoemd naar Lagerfeld´s kat Choupette, natuurlijk allemaal in het voor de ontwerper kenmerkende zwart. De creatief directeur van Chanel vierde zijn collectie gisteren met suikerspinnen en spelletjes.

Lagerfeld is niet de eerste ontwerper die zich waagt aan kinderkleding. In 1967 begon modehuis Dior als eerste met een collectie voor kinderen. Ook andere luxemerken als Marc Jacobs, Lanvin, Stella McCartney, Gucci en Dolce & Gabbana gingen zich daarna richten op baby´s en kinderen. De laatste jaren is het echter stil rondom luxemerken en kinderkleding.

Door de economische crisis ging de luxe kinderkledingmarkt vanaf 2008 achteruit, zo meldt retailanalist Nikoleta Panteva in 2010 aan Forbes. Panteva zegt dat de verkoop van baby- en kinderkleding tijdens de recessie daalde met 9,2 procent, van 10,3 miljard dollar in 2007 tot 9,4 miljard dollar in het jaar daarna. Ze voorspelde toen dat deze markt zich pas in 2014 zou herstellen. The Guardian meldt in februari van dit jaar dat verschillende luxemerken als Caramel Baby & Child en Alex and Alexa de verkoop van hun kinderkleding sinds 2014 weer zagen groeien.

De volledige kindercollectie is vanaf januari volgend jaar verkrijgbaar in speciaal geselecteerde winkels wereldwijd, zo meldt WWD. De prijzen van Lagerfeld´s kinderkleding zijn nog niet bekend.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN