• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kanye West's 950s Boot zo goed als uitverkocht

Fashion

Kanye West's 950s Boot zo goed als uitverkocht

Door Floor Gijsbertse

30 okt. 2015

Het derde deel van de samenwerking tussen sportmerk Adidas en artiest Kanye West werd gisteren gelanceerd bij verschillende Amerikaanse webshops en modeketens. De Yeezy 950 Duck Boot gaat online en in de winkels hard, want de Yeezy 950s schoenen zijn zo goed als uitverkocht.

De Adidas store en Barneys zijn door de voorraad heen en na een kleine zoektocht vertelt ook zoekmachine Google dat er bijna nergens meer een paar Yeezy 950s te verkrijgen is behalve op eBay, waar de prijzen vanzelfsprekend hoger zijn dan in de winkels.

De Duck Boot maakt onderdeel uit van West' zijn allereerste kledinglijn, Yeezy Season 1. De zanger heeft er voor gekozen de schoenen alleen te verkopen bij winkels die ook de kledinglijn van West in de schappen hebben hangen. Een moeilijkheidsgraad voor de schoenenliefhebber, maar de echte fans lijken de weg naar de Duck Boots toch te hebben gevonden.

De Duck Boot is een full length laars voor mannen en vrouwen met een grove neus en heeft een militaire uitstraling die doet denken aan de militaire kistjes. De schoen is gemaakt van cordura nylon en suède en heeft een dikke rubberen zool. In het midden van de schoen is een kenmerkende rode draad te zien. De laars komt in vier verschillende kleuren peyote, moonrock, chocolate en pirate black. De Duck Boot voor mannen kost 544 euro en voor vrouwen 571 euro.

Kanye West ontwierp eerder dit jaar een grijze sneaker in samenwerking met Adidas, de Yeezy Boost 350. Wegens het grote succes kwam er daarna eenzelfde sneaker in het zwart, de Yeezy Boost 750 en nu is daar de Yeezy 950s Duck Boot.

In Nederland zijn de Yeezy 950s te koop bij FOUR (Amsterdam), Hombre (Amsterdam), Questo (Amsterdam), Shoebaloo (verdeeld over Nederland), Primavera (Den Haag), PL-Line (Maastricht), Ansh46 (Rotterdam) en Labels (Sittard).

Beeld: Yeezy Season 1