• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • JBC investeert 40 miljoen in restyling

JBC investeert 40 miljoen in restyling

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische modegroep en retailketen JBC is haar winkels grondig aan het verbouwen. In maart 2005 is begonnen met de restyling van de eerste paar winkels en de groep wil al haar 88 winkels voor 2007 hebben vormgegeven naar het nieuwe concept.

De winkels worden volgens JBC ingericht als "een moderne familiewinkel met kwaliteitskleding die van winkelen een gezellige belevenis maakt voor zowel vader, moeder als de kinderen." Dit doet de keten door in de winkel verschillende hoekjes in te richten. Zo zijn er een computerhoek, een spelletjeshoek en een televiesiehoek ingericht speciaal voor de kinderen. Maar ook aan vaders wordt gedacht. Er is een zithoek met een koffiemachine voor hen die het even hebben gehad met winkelen.

Bart Claes, gedelegeerd bestuurder van JBC: "Opdat de klant zo goed mogelijk gevrijwaard wordt van ongemakken tijdens de verbouwingen, kiezen wij voor een korte maar zeer krachtige verbouwingsfase. Voor elke winkel rekenen we daarbij op een sluitingsduur van maximum 5 weken om nadien de klant te verwelkomen in een gezellige dynamische winkel, waarin shoppen en fun hand in hand gaan." Ook de kleding zelf ondervindt een restyling. Tien stylisten proberen de kleding zoveel mogelijk up to date te houden. Momenteel zijn zes winkels al klaar en geopend. De restyling wordt door het bedrijf uit eigen zak gefinancierd.

Er is 40 miljoen euro met de verbouwing gemoeid. Dit is mogelijk door de positieve winstcijfers van JBC. Het marktaandeel van JBC steeg in 2005 met 4 procent tot 3,4 procent. De omzet ging van 143,8 miljoen euro in 2004 naar 147,3 miljoen euro in 2005. Ook de winst van de groep steeg met 39,7% tot 12,6 miljoen euro. Het eigen vermogen van de groep nam hierdoor toe tot bijna 50 miljoen euro. JBC gebruikt deze reserve nu deels om de tweede fase van het nieuwe winkelconcept te realiseren.

JBC