Jacquemus viert tienjarig bestaan met gecombineerde catwalkshow

Jacquemus, het modelabel van Simon Porte Jacquemus, bestaat tien jaar. Om dit te vieren, organiseert het luxemerk een gecombineerde heren- en damesmodeshow. Dat melden diverse media, waaronder WWD.

“Het wordt episch,” vertelt Jacquemus tegenover WWD. De catwalkshow zal op 24 juni plaatsvinden in de Provence, Frankrijk, de geboorteplaats van de ontwerper. “Ik kon me de show niet voorstellen in Parijs. Het moet thuis, in de Provence plaatsvinden,” aldus Jacquemus aan WWD.

Jacquemus begon als een damesmodemerk, en voegde twee jaar geleden een schoenenlijn aan zijn assortiment toe. Vorig jaar stapte het label bovendien in het herenmode-segment. De debuutcollectie daarvan werd gepresenteerd op een strand in Zuid-Frankrijk.

De designer vertelt tegenover WWD dat hij verwacht dat de omzet van Jacquemus dit jaar met 11,5 miljoen euro toeneemt ten opzichte van vorig jaar. De omzet zou dan uitkomen tussen de 23 en 25 miljoen euro. Het merk presteert al enkele seizoenen goed, voornamelijk vanwege aandachttrekkende accessoires zoals de Le Mini Chiquito tas, en de strohoeden die vorig jaar een hit waren op Instagram. Het label werd in 2009 opgericht door de toen 20-jarige Jacquemus.

Beeld: Jacquemus Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN