• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Italiaanse minister sympathiseert met textielstakers

Italiaanse minister sympathiseert met textielstakers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

"Het land wordt overspoeld met goedkoop namaaktextiel," zegt de Italiaanse minister van buitenlandse handel. Adolfo Urso roept daarom op tot anti-dumping regels ter bescherming tegen de import vanuit China.

De Italiaanse minister heeft dan ook alle sympathie voor de textielwerkers die een nationale staking aankondigden. "We weten dat het niet onze regering is en onze bedrijven die hier schuld aan hebben," zegt hij. "Het zijn de bureaucraten in Brussel die traag reageren op legitieme verzoeken van diegenen die hun baan op de helling zien gaan."

De Italiaanse minister verlangt van de Europese Unie (EU) dat actieve maatregelen worden genomen. Dit verzoek is aangezwengeld door het zakelijk verkeer en de vakbonden vanuit het oogpunt van mededinging. De maatregelen dienen de verkoopgroei van imitaties het elimineren, het nemen van sociale maatregelen te beperken en de groei van de Italiaanse handel veilig te stellen.

"Italië staat op het punt om door het World Trade Organization (WTO) goedgekeurde beschermingsmaatregelen aan te vragen. Deze regels moeten de handel en de werknemers in de textiel- en schoensector beschermen tegen onwettelijke concurrentie. Deze dreiging is aangetoond na onderzoek over de eerste twee maanden nadat het multi-fibre agreement; verliep," aldus de Italiaanse minister.

Urso is een verwoed tegenstander van beschermende maatregelen, dat is naar zijn mening een achteruitgang voor het zakelijk verkeer. Zijn verklaring druist daarom tegen zijn gewone stelling in. "Ik vraag volledige medewerking op gebied van vrije markt regels en daardoor een eerlijke concurrentie."

Volgens Urso is het aandeel verkochte namaakartikelen op gebied van textiel en schoenen in sommige gevallen, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, gestegen met 1.300%. De Italiaanse minister verklaart dat arbeiders, vakbonden, de organisatie van fabrikanten en de overheid gezamenlijk hun krachten bundelen om deze trend te keren. "De toestand moet worden besproken voordat er meer sociale aangelegenheden bij worden betrokken," stelt Urso, "Het is rood alarm!"

Textiel