• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Inkomstenstijging Fossil dankzij sterke Euro

Inkomstenstijging Fossil dankzij sterke Euro

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fossil Inc., de Amerikaanse producent van onder meer horloges, heeft aangekondigd dat de inkomsten over het eerste kwartaal van dit jaar fors hoger zijn dan oorspronkelijk werd verwacht. Het bedrijf liet weten dat het deze meevaller vooral te danken heeft aan de sterke positie van de Euro.

Over de eerste drie maanden van 2003 komen de inkomsten uit tussen 165 en 170 miljoen dollar, terwijl die bij oorspronkelijke verwachtingen niet boven de 143,6 miljoen uitkwamen. De definitieve rapportage voor Q1 wordt op 13 mei aanstaande gepresenteerd. Mike Kovar, Financieel Directeur van Fossil, zei in een verklaring dat de verkoop in eigen land over het eerste kwartaal tegenviel. De winst per aandeel zal over deze periode dan ook weinig of niets veranderen. "Een positieve noot was echter te horen van onze internationale activiteiten," aldus Kovar. Ongeveer vijf miljoen dollar van de berekende inkomstenstijging is namelijk te danken aan de sterke Europese munt. Fossil verwacht dat het retailklimaat in de tweede helft van dit jaar zal verbeteren en het bedrijf is dan ook positief gestemd over de toekomst.

Fossil is producent en distributeur van ledergoederen, horloges en kleding onder eigen merk. Daarnaast maakt het bedrijf accessoires voor onder meer Emporio Armani, DKNY en Diesel. Het eigen merk van Fossil wordt verkocht in meer dan 90 winkels wereldwijd.

 

FOSSIL