• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Inditex stopt met bont

Inditex stopt met bont

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Net nu bont weer op grote schaal in het modebeeld terugkeert heeft de Spaanse modeketen Inditex besloten geen enkel bontproduct meer te verkopen. Inditex, het concern achter winkelketens als Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Kiddy Class heeft dat in een internationale persverklaring laten weten. Sinds 2002 gebruikte Inditex alleen diervriendelijk bont, maar nu blijkt dat die garantie niet te geven is heeft het concern besloten er helemaal mee te stoppen. Ook in de toekomst zal Inditex geen bont in de collectie opnemen.

In Nederland waren filialen van Zara vorig jaar doelwit van een aantal gerichte protestacties van Bont voor Dieren. Toen heeft men al toegezegd om in ons land geen bont meer te verkopen. De actiegroep laat weten indertijd van Inditex een brief te hebben ontvangen waarin het concern aangaf zijn verantwoordelijkheid te nemen inzake de bescherming van dieren. Deze stap wordt nu dus omgezet in beleid dat alle Zara-winkels wereldwijd geldt.

Bont voor Dieren heeft al eerder bewerkstelligd dat een kledingbedrijf geen bont meer zou voeren. Zo wordt bij winkels van het Deense IC Companys, met merken als InWear, Jackpot, Cottonfield, Part Two en Martinique in Nederland sinds dit jaar geen bont meer verkocht. Het product is volgens IC Companys Nederland voor deze markt onacceptabel. De actiegroep roept IC Companys op om het bontvrije beleid internationaal door te voeren.

Bont
Inditex