• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ikea bundelt krachten met Europese modeontwerpers

Ikea bundelt krachten met Europese modeontwerpers

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Zweedse meubelgigant Ikea gaat voor het eerst samenwerken met modeontwerpers. Het concern gaat drie nieuwe collecties in beperkte oplage lanceren die in samenwerking met drie modeontwerpers uit Europa tot stand zijn gekomen.

De nieuwe collecties zullen vanaf april gelanceerd worden. De eerste, de Giltig collectie, werd samen met de Londense herenmodeontwerper Katie Eary ontworpen. De collectie bestaat uit decoratieve items voor in huis, zoals kussens, tafellakens en tafelservies voorzien van diverse prints.

De tweede collectie, in samenwerking met Walter van Beirendonck ontworpen, wordt in juni geïntroduceerd en bestaat ook uit items als kussens, servies, stoffen en vloerkleden. De laatste collectie, van de Zweedse textielontwerper Martin Bergstrom, wordt in september gelanceerd.

De collecties zullen voor slechts zes tot acht weken beschikbaar zijn en worden uitsluitend voor Ikea Canada ontworpen. Ikea is momenteel druk met expansieplannen in het land, met dertien winkelopeningen in het vooruitzicht.


IKEA