Eindelijk een positief bericht naast alle tegenvallende omzetcijfers in de textielindustrie van de afgelopen periode. Bij Adidas- Salomon gaat het goed. Vandaag maakte het bedrijf bekend dat de totale omzet van het concern met 7% gestegen is en de voororder op het hoogste niveau staat sinds 1998.

De omzetstijging is vooral te danken aan een explosieve groei in de verkoop van de voetbal-lijn (professionele sportkleding en voetbalschoenen) direct resultaat van de sterke aanwezigheid van het merk tijdens de FIFA World Cup 2002. Voorzitter Herbert Heiner meldt dat het hier vooral om een sterke stijging in bestellingen uit Noord Amerika en Azië.

De omzet in het tweede kwartaal is met 10% (in euro's) toegenomen van 1,4 miljard euro in 2001 naar 1,5 miljard dit jaar. Daarmee steeg de omzet voor het eerste half jaar met 7% van 2,9 miljard euro vorig jaar naar 3,2 miljard euro in 2002. Daarmee

Heiner verwacht dat de winst voor het hele jaar flink zal stijgen omdat het concern het grootste deel van haar investeringen voor dit jaar reeds heeft verwerkt. Heiner verwacht bovendien een bijstelling van de winstprognose voor 2002 van 5-10%.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN