• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hilfiger verkocht

Hilfiger verkocht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Tommy Hilfiger Corporation is verkocht aan de investeringsmaatschappij Apax Partners voor het luttele bedrag van $1,6 miljard. In de lente van 2006 hoopt Apax de koop rond te hebben. Tommy Hilfiger bood zijn bedrijf vier maanden geleden te koop aan, mede door slechte resultaten op de Amerikaanse kledingmarkt.

Vorige maand werd bekend dat het bedrijf drie aanbiedingen kon verwachten, waaronder een van Apax Partners. De andere twee gegadigden waren een samenwerking van het logistieke bedrijf Li&Fung Ltd. en investeringsmaatschappij Oak Hill Capital Partners LP, en Sun Capital Partners. Er zijn geruchten dat Apax samen zal gaan werken met kledingproducent Phillips-Van Heusen Corp.;de twee bedrijven hebben in 2003 al gezamenlijk het merk Calvin Klein overgenomen. Maar Apax wil hier vooralsnog weinig over kwijt. Tommy Hilfiger zelf hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken, hij zal aanblijven als Hoofd Designer en voorzitter van bestuur. Tommy Hilfiger: "Dit is een spannende nieuwe fase in onze evolutie van wereldwijde lifestyle onderneming. Naast het zekerstellen van het Tommy Hilfiger merk kunnen we ons ook wereldwijd blijven uitbreiden."

De Tommy Hilfiger Corporation heeft bekend gemaakt geld vrij te maken voor speciale bonussen voor het topmanagement. In een persbericht van het bedrijf wordt gesteld dat er ruim $12 miljoen zal worden vrijgemaakt om belangrijke werknemers en managers vast te houden voor de periode tot aan de daadwerkelijke verkoop en de aanpassingsperiode daaropvolgend.

Tommy Hilfiger