Een Rolex vinden tijdens Koningsdag in een bak van drie voor een tientje of een zeldzame Festina op een rommelmarkt kopen? Het gebeurt, maar is net zo zeldzaam als het vinden van, pak hem beet, een Rembrandt op zolder. Hoewel ... als je een beetje verstand hebt van uurwerken en op zoek bent naar waardevolle horloges als verzamellaarsobject kun je toch wel flink scoren. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van een horloge als belegging? En hoeveel levert dat eigenlijk op? Op deze vragen en meer krijg je hier antwoord. Tijd is geld dus zullen we snel beginnen?

Swiss made

De woorden Swiss made staan op een horloge synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat wisten de concurrenten natuurlijk ook en daarom is de vermelding Swiss made sinds 1971 wettelijk beschermd. Nu bestaan veel prestigieuze Zwitserse horlogemerken natuurlijk een flink stuk langer. Festina bijvoorbeeld is opgericht(established) in 1902 en Edox, afkomstig uit dezelfde regio zelfs in 1884.

Bekende Zwitserse horlogemerken

Ook de bij het grote publiek bekende merken zoals het gefuseerde Tag Heuer(Edouard Heuer est.1860) en de allerbekendste Rolex(est.1905) zijn gevestigd in Zwitserland. Wil je een horloge kopen dat zijn waarde behoudt en misschien zelfs in waarde stijgt? Dan is een klassieker vaak bijzonder interessant.

Horloges voor liefhebbers

Een nieuw en exclusief horloge is, als belegging, zijn geld bijna nooit waard. Lullig maar waar. Je betaalt namelijk voor het materiaal, het ontwerp en het vervaardigen maar vooral voor de naam. Vindt je het gewoon een mooi klokje en wil je het hebben voor eigen gebruik? Dan is het een persoonlijke aankoop en dat is natuurlijk prima.

Heb je de tijd?

Je moet wel weten dat, zelfs als je het horloge in de originele verpakking laat met alle aankooppapieren, je praktisch nooit je aankoopbedrag terugkrijgt. Tenzij je bereidt bent om 200 jaar te wachten. Heb je de tijd of lijkt dat je niets? Het beste is altijd om een zeldzaam, waardevast en aantrekkelijk horloge te bemachtigen.

Unieke horloges

Is dit horloge ook nog in perfecte staat en krijg je de originele papieren (garantie en aankoopbon) erbij dan heb je een gewild object in handen. Door horlogeliefhebbers wordt voor een uniek exemplaar grif betaald. Jezelf verdiepen in zeldzame, klassieke of gewoon bijzondere horloges kan dus zeker rendabel zijn.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN