• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van donderdag 16 april

Het corona-nieuws van donderdag 16 april

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

CEO Schoenen Torfs is “bezorgd over de toestand van onze economie”

Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, vraagt de Belgische overheid om de winkels op 3 mei te laten heropenen. “Anders gebeuren er catastrofes,” stelt hij tijdens een webinar van Gondola Society. Hoewel Torfs niet uitsluit dat er ontslagen zullen vallen onder de werknemers, maakt het bedrijf zich klaar om de winkels weer te openen. “We willen tegenover ons personeel duidelijk maken dat we bezig zijn met de toekomst en met een heropstart. Hoe beter we voorbereid zijn, hoe meer onze medewerkers bereid zullen zijn om te herbeginnen,” aldus Torfs tegenover Gondola.

NSZ roept overheid op om stappenplan op te stellen

Ondernemersvereniging NSZ “betreurt” het gebrek aan een stappenplan voor detaillisten om hun winkels weer op te starten als de winkels heropenen. Daarbij gaat het onder andere om hoe ondernemers het social distancing kunnen garanderen. “9 op 10 kleine ondernemers leiden een zeer groot omzetverlies en zien niet het einde van de tunnel. Enkel een duidelijke communicatie over de geleidelijke fasering kan perspectief geven,” aldus NSZ in een bericht op haar website.

Kleine winkels in Duitsland mogen weer open

Zowel Duitsland als België verlengen hun coronamaatregelen tot 3 mei. Toch is besloten dat in Duitsland voor die tijd al winkels kleiner dan 800 vierkante meter open mogen. Wel moeten winkeliers en klanten zich dan aan de anderhalve-meter-regel houden.

Coronavirus