Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt vanaf nu dagelijks het COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht, zodat daarnaast voldoende ruimte is voor regulier modevaknieuws.

Moncler doneert 10 miljoen euro

Moncler helpt een ziekenhuis project in Lombardije, Italië. Het merk doneert namelijk 10 miljoen euro. De donatie wordt ingezet voor het opzetten van een ziekenhuis met meer dan 400 intensive care units in het Fiera Milano gebied. Moncler voegt zich met deze actie toe aan een lijst van modebedrijven die de bestrijding van het coronavirus aan gaan. In deze lijst staan onder andere Versace, LVMH, Kering, de H&M Foundation, Prada S.p.A., Dolce & Gabbana en Bulgari.

Panorama Berlin cancelt zomer editie

Panorama Berlin meldt dat de zomereditie niet door kan gaan. Deze editie stond gepland voor 30 juni tot en met 2 juli. “We moeten erkennen dat er geen zekerheid is in de komende acht tot tien weken om te plannen. Deze acht tot tien weken hebben we nodig om een goed evenement neer te zetten deze zomer. De huidige situatie laat ons geen keuze en daarom hebben we besloten het Panorama Berlin evenement op het Tempelhof vliegveld van 30 juni tot en met 2 juli 2020 te cancelen.” De beursorganisatie laat weten te werken aan een moderne en digitale presentatie.

Niet-essentiële winkels in België dicht tot ten minste 5 april

Dit heeft premier Sophie Wilmès bekendgemaakt. De maatregel is tot ten minste 5 april van kracht. Onder essentiële winkels vallen alleen supermarkten, voedingswaren winkels, boekwinkels, banken, postkantoren, tankstations, drogisterijen en apotheken. De toegang tot supermarkten wordt beperkt tot maximaal een persoon per tien vierkante meter en klanten mogen maximaal dertig minuten binnenblijven. FashionUnited polste bij Belgische organisaties Creamoda, Unizo en Flanders DC naar de teneur bij hun leden en wat de alternatieven zijn in tijden van lockdown. Lees hier meer.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN