Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt het COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Modeplatform roept op kleine zelfstandigen te steunen

Modeplatform Cosh roept met de hashtag Coshona op om kleine zelfstandigen die eerlijke en ecologisch verantwoorde kleding, cosmetica of voeding verkopen te steunen. Het platform doet deze oproep onder andere op Facebook. “Gebruik jullie koopkracht,” luidt het bericht. “Wie willen we na Corona nog in het straatbeeld?” Cosh roept op om niet alleen deze zelfstandigen te steunen om dalende verkoop in de winkels tegen te gaan, maar ook om de keten ‘aan eerlijke werkgelegenheid die zij bieden wereldwijd te steunen’.

CFDA Awards zijn uitgesteld

De awarduitreiking van de Council of Fashion Designers of America is uitgesteld. De CFDA Awards zouden eigenlijk op 8 juni uitgereikt worden, maar de ceremonie is voorlopig uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet aangekondigd.

Chanel legt productielocaties stil

Na Hermès en Gucci legt nu ook Chanel productie stil. Alle productielocaties in Frankrijk, Zwitserland en Italië liggen stil. Dit betekent dat de gehele keten van haute couture, ready-to-wear, sieraden en métiers d’art tot een halt is gekomen. De sluiting geldt voor nu voor de komende twee weken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN