• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 8 april

Het corona-nieuws van 8 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Belgische economie krimpt met 8 procent in 2020 - coronacrisis kost 45 miljard euro

De coronacrisis gaat de Belgische economie 45 miljard euro kosten, zo meldt de Nationale Bank en het Federale Planbureau. De economie krimpt naar verwachting met 8 procent in 2020. In 2021 herstelt de economie naar verwachting wel weer met een groei van 8,6 procent maar de schade die de economie geleden heeft aan het einde van 2021 komt dan neer op 60 miljard euro.

Institut Français de la Mode start online steunplatform voor jonge merken

Jonge merken kunnen steun vinden bij het Institut Français de la Mode. Het instituut begint namelijk een franstalig platform voor de creatievelingen genaamd IFM Labels Solidaire. Op het platform zullen drie momenten zijn voor discussies en gesprekken rondom diverse onderwerpen met onder andere experts van Lemaire en Margiela.

H&M krijgt extra lening van 980 miljoen euro

De H&M Group heeft een extra lening van 980 miljoen euro afgesloten. Dit doet het bedrijf om een liquiditeits buffer verder op te bouwen, zo is te lezen in het bericht van de groep. Het bedrijf benadrukt dat de liquiditeit van de H&M Group goed is.

Jeanologia zet technologie in voor desinfecteren van maskers

Spaans denimbedrijf Jeanologia zet een speciale technologie nu in om gezichtsmaskers te desinfecteren. Het bedrijf heeft de G2-technologie zo aangepast dat het nu 15.000 maskers kan desinfecteren door middel van een ozon-behandeling. Het proces is goedgekeurd door de autoriteiten in Valencia en voldoet aan alle internationale veiligheidsvoorschriften.

Nog meer Europese landen kondigen versoepeling van maatregelen aan

Naast Oostenrijk gaan ook Noorwegen, Denemarken en Tsjechië de corona-maatregelen versoepelen. In Denemarken gaan de scholen vanaf 15 april weer open. Tsjechië kiest ervoor om sporten weer toe te staan en hobbywinkels weer de deuren te laten openen. De minimale afstand wordt wel vergroot naar twee meter.

Coronavirus