• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 6 april

Het corona-nieuws van 6 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Limiet contactloos betalen wordt verhoogd - CCV tevreden

Betaalverwerker CCV is blij dat de limieten voor contactloos betalen verhoogd worden. Vanaf 14 april zal het limiet per betaling verhoogd zijn naar 50 euro en het limiet per dag naar 100 euro. België volgt daarmee het voorbeeld van onder andere Nederland. “Dit is de enige juiste beslissing. We blijven wel de vragende partij om een Belgische Betaalvereniging op te richten, naar het voorbeeld van Nederland. Zo kan de sector in de toekomst sneller ingrijpen,” aldus CCV CEO Dimitri Beck in het persbericht.

Oostenrijk gaat als eerste Europese land maatregelen versoepelen

Oostenrijk kondigt aan dat na Pasen kleine winkels hun deuren weer mogen openen. Voorwaarde: klanten moeten de mond bedekken en afstand houden. Het land verwacht, als alles goed gaat, dat op 1 mei ook grotere winkels en winkelcentra open kunnen. Hotels, restaurants en scholen volgen later.

Van het weekend

Ook tegenstand tegen voorstel solden later te laten beginnen

Het verzetten van de solden noemt Luc van Mol van modeketen ZEB ‘een grote professionele fout’, aldus de CEO bij De Zevende Dag. In de Belgische mode industrie luidt het verzoek om de solden pas op 1 augustus te laten beginnen, maar Van Mol ziet dit niet zitten. “Truien met lange mouwen worden waardeloos als het buiten 30 graden is. Zelfs al geven we in augustus 90 procent korting, dan nog zullen we het niet kwijtraken,” aldus de CEO.

Lidewij Edelkoort: ‘Alles wordt origineler’

Trendforecaster Lidewij Edelkoort was op zondagavond te zien in een aflevering van het Nederlandse programma VPRO Tegenlicht, aflevering ‘Virus vergezichten’, en sprak daar over de wereld na corona. Ze stipt daar onder andere aan dat ze verwacht dat mensen zich leuker zullen gaan kleden omdat ze zich nu realiseren wat voor leuks ze in hun kledingkast hebben hangen. De aflevering is nog gratis terug te kijken via NPO Start.

Coronavirus