Het corona-nieuws van 30 april

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Zalando verkoopt niet-medische mondkapjes

Zalando biedt vanaf vandaag niet-medische mondkapjes aan in de zeventien markten waar de e-tailer actief is. De winst van de verkoop wordt gedoneerd aan de ngo Humedica.

Franse minister staat open voor verschuiving uitverkoopperiode

Franse minister van economie Bruno le Maire zegt open te staan voor het verschuiven van de uitverkoop. In meerdere landen, zoals België en Nederland onder andere, is de oproep om de uitverkoop te verschuiven te horen. Le Maire zegt te overwegen de koopjesperiode in Frankrijk pas begin juli of zelfs later in de zomer te laten starten. Normaal gesproken zouden winkels en merken vanaf 24 juni kortingen mogen geven, maar nu wordt opgeroepen dit pas vanaf 1 juli of in sommige gevallen pas vanaf 22 juli te doen.

Coronavirus zorgt voor grote krimp Europese economie

De economie van de eurozone is in de eerste drie maanden van dit jaar met 3,8 procent gekrompen vergeleken met een kwartaal eerder. Dat meldt statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige raming. De krimp is de grootste ooit gemeten van kwartaal op kwartaal sinds de cijfers worden bijgehouden (1995). Naar verwachting wordt de krimp in het tweede kwartaal, de maanden april, mei, juni, nog groter.

Veritas heropent op 4 mei en spreekt van ‘ware stormloop’ op materialen voor mondmaskers

De Belgische groep Veritas meldt dat er een 'ware stormloop' is op materialen voor het maken van mondmaskers. De retailer zag de voorbije dagen de online vraag met meer dan drieduizend procent toenemen, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt het in een persbericht. Ter illustratie: er zijn online stoflapjes besteld voor 120.000 mondmaskers, maar ook 15.000 meter stof per lopende meter. Veritas meldt dat men gerust kan zijn: in België voldoende stoffen en lint ter beschikking is om zelf mondmaskers te naaien.

Vanaf maandag 4 mei heropent Veritas de winkels, want de Nationale Veiligheidsraad gaf groen licht voor de heropening van stoffenwinkels. Het bedrijf meldt dat in de 126 winkels alles in gereedheid wordt gebracht om dat veilig te laten verlopen.

Tassenmuseum Amsterdam gesloten

’s Werelds grootste tassenmuseum met vijfduizend items in de collectie, sluit voorgoed de deuren. Tassenmuseum Amsterdam, opgericht in 1996 door Hendrikje Ivo, was sinds 2007 gevestigd in een prachtig pand aan de Herengracht. Het museum trok zo’n 80.000 bezoekers per jaar.

Foto mondkapjes, eigendom Zalando

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN