Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt het COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Geen Modefabriek in juli

De zomereditie van modebeurs Modefabriek, die op 5 en 6 juli plaats zou vinden, is geschrapt. “Het besluit om de komende zomer editie van Modefabriek te annuleren is helaas onvermijdelijk gebleken,” meldt de organisatie in een persbericht. “Andere zaken zijn nu belangrijker, gezond blijven voorop.”

Modefabriek geeft aan te werken aan een platform te werken waar kennis, informatie en relevante onderwerpen gedeeld worden. Op het platform moet ook de branche het gehele jaar kunnen samen komen. Hier was de Modefabriek al mee bezig maar het is ‘in het licht van alle huidige ontwikkelingen nog relevanter’. “Hier ligt nu onze focus en we gaan er vol voor. Binnenkort hierover meer.”

Textielfabrieken in China heropenen

China biedt een sprankje hoop te midden van de pandemie: de textielfabrieken beginnen langzaam te heropenen. Nadat het land gisteren voor het eerst sinds de verspreiding van de ziekte geen nieuwe gevallen van coronavirus meldde, waren degenen die naar de wereldmarkten keken en hoe internationale bedrijven hiermee omgaan, zeer hoopvol. Het leven in China begint langzaam weer normaal te worden naarmate coronaviruspatiënten herstellen.

Waar veel Amerikaanse en Europese retailers hun winkels hebben gesloten, beginnen winkels in China langzaam weer open te gaan, wat van vitaal belang is omdat het land nog steeds een groeisector is voor veel modemerken.

De meeste Chinese arbeiders in de textielfabriek zijn terug, hoewel bepaalde delen van China, waaronder Wuhan, voorlopig in lockdown blijven en de arbeiders dus nog in quarantaine zijn. Veel textielfabrieken zijn voorlopig overgestapt op het produceren van medische benodigdheden, vooral omdat kledingbedrijven hun productie vertragen. Er waren bedrijven die door de pandemie overwogen China te verlaten, maar gezien het feit dat coronavirus een wereldwijd probleem is geworden, hebben bedrijven deze plannen stopgezet. Het zou even kunnen duren voordat fabrieken een inhaalslag hebben gemaakt qua orders, maar de verwachting is dat door minder vraag naar producten de last van versnelde productie of overuren zal worden verlicht. (Van auteur Kristopher Fraser voor FashionUnited.com).

Een virtuele Bond Street

Aangezien bezoekers, winkelend publiek en toeristen gedwongen worden thuis te blijven tijdens de afsluiting van Europa tegen de verspreiding van COVID-19, heeft het retailers weinig andere mogelijkheden gegeven dan winkels te sluiten. Maar nu werken winkelstraten en luxe retailers samen om hun collecties op andere manieren te tonen. Londen zag donderdag verdere openingsbeperkingen voor retailers, sportscholen, pubs en eetgelegenheden, aangezien de premier het bezoeken van niet-essentiële winkels effectief verbood. Te midden van deze tijdelijke sluitingen heeft Walpole, de handelsorganisatie die de luxemerken van het VK vertegenwoordigt, steun aangekondigd voor het digitale aanbod van de luxe detailhandel en de retailers van Mayfair opgeroepen om een 'virtuele Bond Street' op te richten.

In de komende weken van opgelegde social distancing, zal Walpole actief werken om de online winkels van leden op al zijn platforms te promoten en alle winkelmerken, zowel groot als klein, te steunen. Lees hier meer (in het Engels). Van onze Britse correspondent Don-Alvin Adegeest.

Bruidsmerk Pronovias doneert bruidsjurken aan verloofd zorgpersoneel

Zorgpersoneel dat helpt in de bestrijding tegen het coronavirus kan een bruidsjurk van Pronovias krijgen. “Van dokters, tot verpleegsters, tot schoonmakers en cafetaria medewerkers,” zo luidt de email van het bruidsmerk. “Het bedrijf wil de uitzonderlijke toewijding vieren die het personeel heeft om de pandemie te bestrijden.” Een speciale collectie is gecureerd door Pronovias, die de naam ‘The Heroes Collection’ heeft gekregen. De bruiden kunnen vanaf 31 augustus een gratis jurk bemachtigen bij de flagshipstores van Pronovias.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN