• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 20 april

Het corona-nieuws van 20 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Duitse winkels kleiner dan 800 vierkante meter vanaf vandaag weer open

In Duitsland begint vandaag de versoepeling van de corona-maatregelen. Winkels kleiner dan 800 vierkante meter mogen weer open en fietswinkels en boekhandels mogen sowieso weer open. De afgelopen tijd waren alle winkels in Duitsland gesloten.

Modebeurs Neonyt gaat ook in juni niet door

Nog meer nieuws uit Duitsland. De organisatie achter modebeurs Neonyt laat weten dat de beurs ook in juni, zoals eerder aangekondigd als alternatieve datum, niet plaats kan vinden. De Duitse overheid heeft alle evenementen tot en met het einde van augustus 2020 verboden.

Spanje verlengt lockdown tot 9 mei

De lockdown in Spanje wordt tot minstens 9 mei verlengd, zo meldt premier Pedro Sánchez in een toespraak. De noodtoestand wil hij ook verlengen, maar dit moet nog door het parlement worden goedgekeurd. Spanje, een van de meest zwaargetroffen landen in Europa, verkeerd al sinds 14 maart in lockdown.

Textielarbeiders in Bangladesh protesteren, eisen uitbetaling loon

Honderden arbeiders zijn in Bangladesh de straat op gegaan, zo meldt nieuwsbureau Reuters. De textielwerkers eisen hun loon, zo meldt een groep protesterende arbeiders dat ze hun loon van afgelopen maand nog steeds niet hebben ontvangen. De overheid van Bangladesh lanceerde vorige maand een hulppakket voor bedrijven zodat ze werknemers kunnen blijven betalen, maar fabrikanten geven aan dat dit niet genoeg is.

Coronavirus