• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 2 april

Het corona-nieuws van 2 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

E5 Mode vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Modeketen E5 Mode heeft bij de rechtbank bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Eigenaar Feniks Holding, pas sinds december 2019 eigenaar, gaat in de tussentijd op zoek naar nieuwe investeerders. De winkels van E5 Mode zijn sinds enkele weken gesloten door de maatregelen van de overheid. Het bedrijf verwacht in maart en april 12 miljoen euro aan omzet te verliezen hierdoor.2>

Modesector trekt aan alarmbel

Moderetailers, modemerken en agenturen trekken aan de alarmbel, zo stelt Mode Unie in een persbericht. De sector vraagt aan minister Nathalie Muylle uitsluitsel over de gevraagde maatregelen bij de heropening van de winkels. “Heel wat grote modespelers zitten al zwaar in de problemen en indien er niet snel gekeken wordt om een regeling uit te werken, mogen we een compleet bloedbad verwachten,” aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie in het persbericht.

Er moet dringend werk gemaakt worden van maatregelen om de sector na heropening van de winkels ademruimte te geven en de kans te geven om hun zomerstock tegen normale prijzen te verkopen, aldus het bericht. Mode Unie, Unizo en Creamoda willen een wetgevend kader dat kortingen aan banden legt en een gelijk speelveld creëert voor alle spelers in de sector. De brancheorganisaties riepen eerder al op om de sperperiode te verruimen en de solden pas op 1 augustus te beginnen.

Betaalleverancier CCV maakt gratis webshop voor getroffen klanten

“Handelaren die hun handelszaak moeten sluiten, maar producten of diensten wel nog online kunnen aanbieden krijgen van CCV nu een gratis webshop,” aldus een persbericht van de betaal leverancier. “Onze klanten staan voor nooit geziene uitdagingen. We zien het als onze taak om hen bij te staan, ook als het moeilijk gaat,” aldus Bastiaan Philips, de e-commerce business development manager van CCV in het persbericht. “We zorgen ervoor dat ze hun zaak draaiende kunnen houden door online te gaan. Digitalisering was in veel sectoren altijd al een moeilijk verhaal. Deze crisis is verschrikkelijk, maar we geloven dat het ook een katalysator voor digitalisering kan zijn.”

Tech en innovatie festival Supernova verschuift naar herfst 2021

Belgisch tech en innovatie festival Supernova schuift op. De tweede editie van het festival zou oorspronkelijk plaatsvinden in oktober 2020 maar de uitbraak van het coronavirus maakt het organiseren niet meer mogelijk. Het festival zal nu terugkeren in de herfst van 2021, zo geeft Supernova aan op de website.

Ook Galeria Karstadt Kaufhof vraagt bescherming tegen schuldeisers aan

Duitse modegroep Galeria Karstadt Kaufhof, tevens het moederbedrijf van het Belgische Galeria Inno, heeft bescherming tegen crediteuren aangevraagd. De groep omschrijft de gevolgen van de coronavirus pandemie als de directe aanleiding om bescherming aan te vragen bij de rechtbank. In Duitsland zijn de non-essentiële winkels al een geruime tijd dicht.

Diverse Franse modebeurzen afgelast

De zomer edities van Splash Paris, Tranoi, Unique, Interfiliere, View en Man zijn gecanceld. Dit maken de modebeurzen in een gezamenlijk statement bekend. Het nieuws volgt een week nadat de Fédération de la Haute Couture aankondigde de haute couture en men’s fashion week te schrappen. De modebeurzen vinden normaal gesproken gelijktijdig met de modeweken plaats. De organisaties bespreken op dit moment de mogelijkheid om de evenementen in september 2020 plaats te laten vinden.

Coronavirus