• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 14 april

Het corona-nieuws van 14 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Nationale Veiligheidsraad woensdag weer bij een, verlenging van maatregelen wordt verwacht

Op woensdag zal de Nationale Veiligheidsraad weer bijeen komen. Naar verwachting zullen de corona maatregelen verlengd worden tot minstens 3 mei, maar de kans is aanwezig dat zelfs tot halverwege mei wordt aangekondigd.

Tuincentra vanaf woensdag weer open

Hoewel nog onzeker is wat de Nationale Veiligheidsraad morgen beslist over de verlenging van de maatregelen, is al wel zeker dat de tuincentra in België weer open zullen gaan. Tot nu toe mochten alleen tuincentra open die ook dierenvoeding verkochten, omdat dit valt onder de ‘essentiële winkels’. Een deel van de tuincentra viel daardoor buiten de boot wat werd aangemerkt als oneerlijk.

IMF verwacht dat belgische economie krimpt met 6,9 procent

Het International Monetair Fonds verwacht dat de Belgische economie flink krimpt. Het IMF verwacht namelijk een krimp van 6,9 procent als gevolg van de coronacrisis. Griekenland, Italië en Frankrijk worden volgens de schatting het hardste geraakt.

Van het Paasweekend

’Lockdown zorgt voor vier verschillende uitdagingen voor modesector’

Uit een rondvraag van modefederatie Creamoda blijkt dat mode-ondernemers nu te maken hebben met vier verschillende uitdagingen sinds de lockdown. Allereerst de significante omzetdaling, ten tweede de onduidelijkheid over de volgende seizoenen, ten derde de annuleringen van bestellingen en het uitstel van betaling van bestellingen. Last but not least is er dan nog de annuleringen van beurzen, huwelijken en communies.

Coronavirus