• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hema opent winkel nieuwe stijl

Hema opent winkel nieuwe stijl

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In Groningen is de eerste winkel van het vernieuwde Hemaconcept open gegaan. In het hart van de stad kan men nu terecht voor maar liefst 3100 vierkante meter Hema. Natuurlijk zijn in de nieuwe winkel de gebruikelijke Hemazaken te koop, zoals de basics voor de huishouding en inrichting van het huis en de Jip & Jannekeserie, maar de winkel biedt ook producten die in andere winkels niet verkrijgbaar zijn. “Het assortiment is ongeveer tien procent groter dan in de andere grote Hema's,” zegt woordvoerder Jan Willem te Gussinklo hierover.

Niet alleen het assortiment is groter, ook de inrichting van de winkel is anders dan in andere filialen. “De winkel is heel ruimtelijk en de producten worden niet meer alleen gepresenteerd op de schappen, maar ook op zogenaamde inspiratietafels,” legt Te Gussinklo uit. Zo wordt er gewerkt met themapresentaties en woonkamerpresentaties. Wel is de Hemasignatuur met de rode wanden achter de kassa's, die interieurarchitecte Evelyne Merkx enkele jaren geleden bedacht, intact gebleven.

De laatste jaren opende de Hema voornamelijk kleine winkels, zoals die op luchthaven Schiphol. Volgens de woordvoerder sluit het nieuwe concept van de grote, ruimtelijke winkels aan bij de ontwikkelingen van de laatste tijd. “Nu zijn er Hema's voor verschillende shopmomenten. Kleintjes om even snel iets te halen en grote om uitgebreid te winkelen.”

De winkel in de Groningse Herestraat is een van de oudste filialen van de Hema in Nederland en was aan vernieuwing toe. “Doordat we de mogelijkheid zagen veel vloeroppervlak er bij te krijgen, zijn we met het nieuwe concept in de winkel in Groningen begonnen,” zegt Te Gussinklo. De verbouwing die volgde duurde zo'n negen maanden doordat er een hele verdieping bij de winkel betrokken werd. Op de bovenste verdieping is een restaurant en een overdekt dakterras gekomen.

De grootste Hema van de Benelux werd geopend door Jacques Wallage, de burgemeester van Groningen. “Er stonden meteen al mensen te trappelen om naar binnen te gaan,” lacht Te Gussinklo. Het is de bedoeling dat de nieuwe inrichting te zijner tijd ook in andere winkels van het concern wordt ingevoerd.

HEMA