• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • H&M Q3 13 procent winststijging

H&M Q3 13 procent winststijging

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hennes & Mauritz heeft in het derde kwartaal een omzet van SEK 16,75 miljard (1,81 miljard euro), een stijging van 11 procent. De winst steeg met 13 procent naar SEK 3,76 miljard, dankzij goedkopere stoffen uit Azië en beter dan verwachte omzet in augustus. ”Het derde kwartaal ontwikkelde zich goed,” zei H&M's hoofd van financiële persvoorlichting, Nils Vinge, tijdens een telefonische persconferentie. De groepsomzet steeg in de eerste negen maanden van het jaar met 13 procent naar SEK 48,89 miljard, terwijl de winst met 12 procent toenam naar SEK 10,37 miljard.

De modegroep presteerde boven de verwachtingen van analysten en gelijk met de markt. Afgelopen week rapporteerde Inditex, H&M's Spaanse concurrenten eigenaar van de succesvolle modeketen Zara, een winststijging in het tweede kwartaal. De resultaten van beide bedrijven getuigen van een gunstige markt voor aanbieders van fast fashion . H&M behaalde positieve resultaten in de meeste markten, met uitzondering van Duitsland en Oostenrijk. Duitsland blijkt ook voor Inditex een moeilijke markt te zijn. H&M is echter van plan in Duitsland uit te breiden door er meer winkels te openen en vanaf volgend najaar in beide landen een online winkel te lanceren. De eerste online winkel van het bedrijf ging vorige maand in Nederland van start en presteert nu al boven verwachting, zei Vinge. Ondertussen steeg de omzet in de VS, waar de keten gedurende het afgelopen kwartaal negen nieuwe winkels heeft geopend, met 23 procent.

Volgens Vinge steeg de omzet in augustus met 15 procent terwijl de jogging pakken van Madonna goed verkochten. Dit in tegenstelling tot eerdere nieuwsberichten waarin vermeld werd dat de pakken het maar matig deden. Hij zei ook dat de omzet van winkels die langer dan één jaar open waren met 5 procent steeg.

H&M is van plan in het voorjaar ongeveer 10 winkels te openen waarin het nieuwe high-fashion merk wordt gehuisvest. Vinge wilde niets los laten over de details maar zei wel dat het bedrijf huurcontracten had getekend in Engeland, Duitsland, België en Nederland. Hij zei ook dat de winkels ongeveer 5,000 vierkante voet zouden beslaan en een 'mix van basis items met high fashion' zouden bieden. H&M is ook van plan in het vierde kwartaal mondiaal 80 nieuwe winkels te openen. Deze nieuwe winkelbestemmingen zullen voornamelijk in Amerika, Canada, Engeland en Duitsland zijn.

H&M