• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • H&M opent online-store

H&M opent online-store

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Eindelijk gaat het gebeuren. Nog dit jaar is de Zweedse modeketen Hennes & Maurits van plan een webwinkel te openen voor de Nederlandse klant. De online verkoop is voor het bedrijf niet nieuw, in de Scandinavische landen bestaat er al jaren een online-shop van de winkel. H&M-woordvoerdster Elke Kieft: ”In Zweden bestaat er al veel langer zo'n shop. In 1980 begon H&M met postorderactiviteiten en in 1998 opende de eerste H&M webwinkel. Niet lang daarna werd de webwinkel uitgebreid en kon heel Scandinavië online aankopen doen. Nederland is nu het eerste land na Scandinavië waar we het gaan proberen.”

De webwinkel zal niet het gehele aanbod van wat er in de winkel hangt verkopen. ”Op de site zal de nadruk iets meer liggen op de basics. Maar in Scandinavië hebben we afgelopen najaar bijvoorbeeld ook de Stella McCartney-lijn online verkocht. Dus het zal niet alleen de basics betreffen. Het grote voordeel van een online-shop is dat het comfortabel is voor de klant.” De virtuele shop zal in het najaar online gaan. De exacte datum is momenteel nog niet bekend.

Verder werden deze week de cijfers van het eerste kwartaal bekend gemaakt. Met een winststijging van bijna 21 procent naar 193 miljoen euro heeft H&M aan de verwachtingen voldaan. Wel maakte het bedrijf bekend dat de verkoop enigzins heeft geleden onder de late start van de lente. Door het koude weer in maart viel de verkoop lager uit dan verwacht. Door kostenbesparende maatregelen te nemen is de winst toch naar verwachting uitgevallen. Naast de opening van een webwinkel heeft de retailer ook plannen voor 'echte' winkels. H&M wil dit jaar nog 150 nieuwe winkels openen, waarvan 54 in het tweede kwartaal in landen als de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Nederland en Polen. Ook wil het bedrijf volgend jaar lente de eerste winkel in Griekenland openen.

H&M