Gucci’s idee om een modeshow te houden op de Akropolis van Athene is van tafel. De Centrale Raad voor Archeologie van Griekenland heeft de aanvraag die het luxe modehuis indiende afgewezen, melden diverse media.

”Het unieke, culturele karakter van het Akropolis monument past niet bij dit evenement, aangezien het hier gaat om symbolen van civilisatie die bovendien ook op de lijst van UNESCO werelderfgoed staan,” luidt de verklaring van de Raad. Minister van Cultuur Lydia Koniordou gaf op de nationale televisie aan het eens te zijn met het besluit van de Raad: “Het Parthenon is een belangrijk monument en universeel symbool dat door ons moet worden beschermd, vooral nu men bezig is met de herstelwerkzaamheden van het Parthenon-marmer.”

De show waar het Gucci om ging, zou eigenlijk plaatsvinden op 1 juni aanstaande. In totaal zou de show een kwartier in beslag hebben genomen, en zouden hiervan 300 gasten getuigen zijn geweest. Het modehuis zou hebben aangeboden in ruil voor de show 2 miljoen euro beschikbaar te stellen aan het Ministerie van Cultuur, dat dit geld mocht gebruiken voor een project naar keuze. Volgens Gucci zou de show voor Griekenland ook een groot voordeel hebben in de vorm van de publiciteit die het evenement zou opleveren.

Volgens Dimitris Pantermalis, directeur van het museum op de Akropolis, is die publiciteit echter nergens voor nodig: “Het Parthenon en de Akropolis hoeven niet geadverteerd te worden. Dit evenement zou dan ook geen enkel voordeel opleveren. Het punt is dat het neerzetten van een catwalk op de Akropolis zou afdoen aan het symbolische van deze plek. Wat op de catwalk gebeurt zou de hoofdrol spelen, niet de Akropolis.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN