• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Groothandel succes voor PVH

Groothandel succes voor PVH

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Phillips-Van Heusen heeft er een uitstekend tweede kwartaal opzitten. Het Amerikaanse concern dat vorig jaar Calvin Klein overnam, rapporteerde deze week een winst van $13 miljoen tegen $9 miljoen over dezelfde periode in 2003. Voor afschrijvingen liep de winst van het bedrijf zelfs op tot $14,2 miljoen.

De winst over de eerste zes maanden van het lopende boekjaar is daarmee opgelopen tot $14,6 miljoen. Dat is een forse stijging voor het bedrijf dat ook merken als Izod en Arrow heeft, zeker vergeleken met het resultaat over dezelfde periode vorig jaar, toen de winst $6,8 miljoen bedroeg. Uitgezonderd herstructureringskosten zijn de netto inkomsten van Phillips-van Heusen opgelopen tot $25,3 miljoen. Vorig jaar bedroegen die $19,4 miljoen. Deze stijging van 22% is vooral te danken aan groeiende inkomsten uit de operationele divisies van het concern en gedaalde rentekosten.

De operationele winst uit de kledingactiviteiten van het bedrijf stegen met 11%, dankzij het succes dat het bedrijf boekt met de groothandel in overhemden en sportieve kleding. Alleen de Calvin Klein-licentie leverde al een operationele winststijging van 11% op. In het tweede kwartaal daalde de omzet wel licht; met 1% van $379,4 miljoen in 2003 tot $375,9 miljoen in 2004. Eenzelfde daling werd voor de zes maanden grens berekend van $758,9 miljoen naar $754,2 miljoen.

Directeur en CEO Bruce Klatsky zei in een verklaring: "Dankzij de sterke omzetresultaten en stijging van de inkomsten van groothandel en de Calvin Klein-licentie is de daling bij de fabrieks outlets gecompenseerd." Phillips-Van Heusen wil die laatste activiteit dan ook gaan inperken.

PVH