• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Giorgio Armani houdt SS17 catwalkshow in Parijs

Giorgio Armani houdt SS17 catwalkshow in Parijs

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Giorgio Armani gooit het roer om in september. Het luxelabel stapt af van de kalender van Milan Fashion Week. De collectie wordt op 23 september gepresenteerd in Parijs. Dat meldt WWD.

Voorheen showde Italiaanse modehuis de collecties in Milaan. Volgens WWD zou de gelijknamige ontwerper ‘moe zijn’ dat zijn catwalkshow al jaren de afsluiter is van de Italiaanse modeweek. In juni stelde hij de kwestie nog aan de kaak bij de organisatie. “Waarom moet ik altijd degene zijn die Fashion Week afsluit? Er zou een omschakeling moeten komen en ik hoop dat enkele van mijn collega’s willen samenwerken aan deze kwestie,” zei hij toen.

Een andere voor de hand liggende reden om de show naar Parijs te verhuizen: de recente restyling van zijn winkel en café aan de Boulevard Saint-Germain-des-Prés. De restyling van de winkel en café zijn volgens Armani een ‘mogelijkheid om locatie en tijdstip van de show te heroverwegen’.

In 2006 verliet Armani een keer eerder Milaan Fashion Week, om de lente-/zomercollectie 2007 te presenteren in Londen. Hij koos voor Londen wegens de lancering van Product Red-lijn, waarvan een deel van de brutowinst van de collectie werd geschonken aan het Global Fund to Fight Aids in Afrika.

Beeld: Facebook Armani

Giorgio Armani