De onaangename geur van gedragen kleding zal binnenkort tot het verleden behoren. Nieuwe technologie stelt fabrikanten in staat om prettige luchtjes in te weven in stoffen. Met de zogenaamde Sensory Perception Technologies (SPT) kunnen kledingfabrikanten vochtinbrengende en deodoriserende bestanddeeltjes, maar ook anti-tabak en parfumerende geurtjes in het weefsel verwerken.

"De eerste testen met SPT bij een aantal grote internationale kledingfabrikanten zijn succesvol en er is dan ook veel belangstelling voor de technologie," aldus ICI, het bedrijf waarvan businessunit Quest de technologie ontwikkeld heeft.

Volgens ICI kunnen producenten met behulp van deze technologie minuscule hulsjes gevuld met geurende bestanddeeltjes in kleding verwerken die door aanraking of beweging worden geactiveerd. "Deze hulsjes kunnen in ieder materiaal worden ingeweven en ze zijn bestand tegen herhaaldelijk stomen of wassen. Iedere keer dat je een trui draagt, een kleed stofzuigt of erover loopt, komen de geurende bestanddeeltjes vrij," aldus ICI in een verklaring.

Overigens zijn de geuren bijna geheel subliminaal en slechts door het onderbewuste waarneembaar, zodat het niet botst met het eigen parfum van de drager.

De ontwikkeling van deze geurtechnologie biedt textielproducenten een unieke mogelijkheid om hun producten verder te onderscheiden.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN